Aktualności
Kreatywna kuchnia
25-02-2020
Uczniowie klas pierwszych w zawodzie „technik żywienia i usług gastronomicznych” oraz klasy drugiej w zawodzie „kucharz” uczestniczą w innowacji pedagogicznej o nazwie „dietetyka i estetyka potraw”. Jest to dla niech z pewnością nie tylko dobra zabawa, ale i dawka sporej porcji wiedzy.
Dzięki realizacji innowacji pedagogicznej młodzi ludzie mieli możliwość wykorzystania w kuchni ciekłego azotu. Efektem kulinarnych wariacji były lody molekularne o smaku kawy, wanilii, maliny oraz truskawki. Ale to nie koniec. Już wkrótce bowiem odbędą się kolejne praktyczne zajęcia, w których uczniowie będą wykorzystywali różne surowce i produkty do wykonania aranżacji potraw.
Opr. B. Żarkowska
Dzięki realizacji innowacji pedagogicznej młodzi ludzie mieli możliwość wykorzystania w kuchni ciekłego azotu. Efektem kulinarnych wariacji były lody molekularne o smaku kawy, wanilii, maliny oraz truskawki. Ale to nie koniec. Już wkrótce bowiem odbędą się kolejne praktyczne zajęcia, w których uczniowie będą wykorzystywali różne surowce i produkty do wykonania aranżacji potraw.
Opr. B. Żarkowska