Aktualności
Słodka pasja Wiktorii
26-04-2021
Wiktoria Rojek – uczennica Zespołu Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych im. KEN z Weryni to tegoroczna maturzystka. Swoją wiedzę i umiejętności kulinarne zdobywała na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych. Dziś dzieli się swoją słodką pasją i z dumą prezentuje własnoręcznie wykonane przez siebie torty.
Wiktoria podzieliła się również swoimi wspomnieniami związanymi ze szkołą, do której uczęszczała. W tym roku bowiem jej szkolna przygoda z ZSAE w Weryni się kończy. - Przede mną już tylko egzamin maturalny. Co zapamiętam? Wiele chwil spędzonych ze znajomymi, z którymi dzieliłam radości i smutki. Nasze wspólne lekcje, zajęcia praktyczne, staże zawodowe, wycieczki, warsztaty czy konkursy - wylicza.
Wiktoria Rojek do szkoły w Weryni nie trafiła przez przypadek. - Od małego lubiłam piec ciasta, ciasteczka i inne przysmaki. Stąd też wybór szkoły i zawodu. Trzeba przyznać, że bardzo trafny! – przyznaje uczennica i zaraz dodaje. - Nie zawsze moje słodkości były udane, ale nie poddawałam się. Czytałam, a przede wszystkim oglądałam filmiki, dzięki którym poznawałam słodkie tajemnice cukiernictwa oraz poszerzałam wiedzę o nowe trendy. Również w szkole mogłam liczyć na rady i wskazówki od doświadczonych nauczycielek przedmiotów zawodowych, którym serdecznie dziękuję za możliwość przeżycia kulinarnej przygody – podkreśla uczennica.
Wiktoria, jak sama przyznaje, najbardziej rozkochała się w tortach, a szczególnie tych, dekorowanych w stylu angielskim. - Na zdjęciach możecie zobaczyć kilka moich propozycji, ale myślę, że to dopiero początek! – zapowiada tegoroczna maturzystka.
Opr. B. Żarkowska
Wiktoria podzieliła się również swoimi wspomnieniami związanymi ze szkołą, do której uczęszczała. W tym roku bowiem jej szkolna przygoda z ZSAE w Weryni się kończy. - Przede mną już tylko egzamin maturalny. Co zapamiętam? Wiele chwil spędzonych ze znajomymi, z którymi dzieliłam radości i smutki. Nasze wspólne lekcje, zajęcia praktyczne, staże zawodowe, wycieczki, warsztaty czy konkursy - wylicza.
Wiktoria Rojek do szkoły w Weryni nie trafiła przez przypadek. - Od małego lubiłam piec ciasta, ciasteczka i inne przysmaki. Stąd też wybór szkoły i zawodu. Trzeba przyznać, że bardzo trafny! – przyznaje uczennica i zaraz dodaje. - Nie zawsze moje słodkości były udane, ale nie poddawałam się. Czytałam, a przede wszystkim oglądałam filmiki, dzięki którym poznawałam słodkie tajemnice cukiernictwa oraz poszerzałam wiedzę o nowe trendy. Również w szkole mogłam liczyć na rady i wskazówki od doświadczonych nauczycielek przedmiotów zawodowych, którym serdecznie dziękuję za możliwość przeżycia kulinarnej przygody – podkreśla uczennica.
Wiktoria, jak sama przyznaje, najbardziej rozkochała się w tortach, a szczególnie tych, dekorowanych w stylu angielskim. - Na zdjęciach możecie zobaczyć kilka moich propozycji, ale myślę, że to dopiero początek! – zapowiada tegoroczna maturzystka.
Opr. B. Żarkowska