Konkursy
II Powiatowy konkurs ,,Cudze chwalicie swego nie znacie…’’ na lasowiackie przysmaki pod hasłem: moje rodzinne smaki
19-02-2008
Starostwo Powiatowe w Kolbuszowej, Zespół Szkół Agrotechniczno – Ekonomicznych w Weryni oraz Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej zapraszają do wzięcia udziału w konkursie pod nazwą "Cudze chwalicie swego nie znacie…" – II Powiatowy konkurs na lasowiackie przysmaki. Pod hasłem: moje rodzinne smaki.
W konkursie mogą wziąć udział uczniowie szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych z terenu powiatu kolbuszowskiego.
Zasady konkursu:
a) Do konkursu może przystąpić zespół uczniów od 2-6 osób.
b) Zadaniem zespołu jest zareklamowanie tradycyjnej potrawy swojego regionu, miejscowości. w taki sposób, aby jak najciekawiej i najlepiej sprzedać produkt turystyczny jakim jest regionalne jadło.
c) Prezentacja przysmaku może być połączona z prezentacją multimedialną (niezbędny sprzęt zapewniają organizatorzy)
d) Zespół może zareklamować potrawę lub asortyment potraw w połączeniu z piosenką, wierszem, krótką scenka teatralną, opowieścią zwyczajową itp.
e) Czas przeznaczony na prezentację od 5-10 minut.
f) Organizatorzy zachęcają do przedstawienia w prezentacjach multimedialnych historii swojej rodzinnej potrawy (od jak dawna potrawa istnieje w świadomości i kuchni mojej rodziny lub w danej miejscowości).
Termin zgłaszania upływa 23.04.2008 r.
Wypełnioną kartę zgłoszenia należy przesyłać na adres e-mail:
lub
Zespół Szkół Agrotechniczno Ekonomicznych
Werynia 501,
36-100 Kolbuszowa
tel. (0-17) 2271 441
Osoba do kontaktu: Monika Chrząstek.
W konkursie mogą wziąć udział uczniowie szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych z terenu powiatu kolbuszowskiego.
Zasady konkursu:
a) Do konkursu może przystąpić zespół uczniów od 2-6 osób.
b) Zadaniem zespołu jest zareklamowanie tradycyjnej potrawy swojego regionu, miejscowości. w taki sposób, aby jak najciekawiej i najlepiej sprzedać produkt turystyczny jakim jest regionalne jadło.
c) Prezentacja przysmaku może być połączona z prezentacją multimedialną (niezbędny sprzęt zapewniają organizatorzy)
d) Zespół może zareklamować potrawę lub asortyment potraw w połączeniu z piosenką, wierszem, krótką scenka teatralną, opowieścią zwyczajową itp.
e) Czas przeznaczony na prezentację od 5-10 minut.
f) Organizatorzy zachęcają do przedstawienia w prezentacjach multimedialnych historii swojej rodzinnej potrawy (od jak dawna potrawa istnieje w świadomości i kuchni mojej rodziny lub w danej miejscowości).
Termin zgłaszania upływa 23.04.2008 r.
Wypełnioną kartę zgłoszenia należy przesyłać na adres e-mail:
lub
Zespół Szkół Agrotechniczno Ekonomicznych
Werynia 501,
36-100 Kolbuszowa
tel. (0-17) 2271 441
Osoba do kontaktu: Monika Chrząstek.