Aktualności
Zakąski świata - kuchnia vege
28-10-2024
Uczniowie Zespołu Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni, w sobotę (26 października), wzięli udział w niezwykle inspirującym i ciekawym szkoleniu kulinarnym pt. „Zakąski świata - kuchnia vege”.
Podczas warsztatów uczestnicy poznali tajniki przygotowywania wegetariańskich zakąsek takich jak: parmezanowy wachlarz, vol-au-vent, dalamades oraz deser z mango i melonem z żelką malinową i mango. Była to dla nich niesamowita okazja do odkrywania nowych smaków i aromatów.
Zrobić i pięknie podać
Młodzież, będąc na szkoleniu uczyła się jak tworzyć zdrowe, kolorowe dania oraz efektownie je serwować. To była nie tylko kulinarna podróż, ale również świetna okazja do nauki i inspiracji – pełna kreatywności, pasji i zabawy!
Młodzi, zdolni i chętni do zdobywania wiedzy
Kurs kulinarny realizowany był w ramach programu „Dobry pomysł", a wzięli w nim udział uczniowie, uczestniczący w projekcie „Młodzi, zdolni, wykształceni”. I mimo tego, że szkolenie odbywało się w sobotę, jego uczestnicy nie żałowali ani minuty spędzając swój wolny czas na zdobywaniu nowych umiejętności w Podkarpackiej Akademii Kulinarnej i Konsultingowej. Nad ich sprawnym przebiegiem czuwali opiekunowie: J. Jurkowska, M. Urban, W. Majewska, A. Tęcza.
Opr. B. Żarkowska