Konkursy
"Cudze chwalicie swego nie znacie…" – I Powiatowy konkurs na lasowiackie przysmaki
12-03-2007
1. Cele:
- Promocja kultury lasowiackiej.
- Kultywowanie tradycyjnych potraw lasowiackich.
- Nowatorskie spojrzenie na kuchnię lasowiacką.
-Przyznanie pokonkursowego certyfikatu lasowiackim przysmakom.
2. Termin zgłaszania upływa 10.04.20007r. Zgłoszenia należy przesyłać na adres: Zespół Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni , Werynia 501, 36-100 Kolbuszowa tel.17 2271 441.
Osoba do kontaktu: Monika Chrząstek.
3. Konkurs odbędzie się 19.04.2007 r. w Zespole Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni o godzinie 10 .00.
4. W konkursie mogą wziąć udział uczniowie szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych z terenu powiatu kolbuszowskiego.
5. Zasady konkursu:
a) Do konkursu może przystąpić zespół uczniów od 2-5 osób.
b) Zadaniem zespołu jest zareklamowanie tradycyjnej potrawy lasowiackiej w taki sposób, aby jak najciekawiej i najlepiej sprzedać produkt turystyczny jakim jest swojskie jadło.
c) Prezentacja przysmaku powinna być połączona z prezentacją multimedialną.
d) Zespół może zareklamować potrawę lub asortyment potraw w połączeniu z piosenką, wierszem, krótką scenka teatralną ,opowieścią zwyczajową itp.
- Promocja kultury lasowiackiej.
- Kultywowanie tradycyjnych potraw lasowiackich.
- Nowatorskie spojrzenie na kuchnię lasowiacką.
-Przyznanie pokonkursowego certyfikatu lasowiackim przysmakom.
2. Termin zgłaszania upływa 10.04.20007r. Zgłoszenia należy przesyłać na adres: Zespół Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni , Werynia 501, 36-100 Kolbuszowa tel.17 2271 441.
Osoba do kontaktu: Monika Chrząstek.
3. Konkurs odbędzie się 19.04.2007 r. w Zespole Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni o godzinie 10 .00.
4. W konkursie mogą wziąć udział uczniowie szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych z terenu powiatu kolbuszowskiego.
5. Zasady konkursu:
a) Do konkursu może przystąpić zespół uczniów od 2-5 osób.
b) Zadaniem zespołu jest zareklamowanie tradycyjnej potrawy lasowiackiej w taki sposób, aby jak najciekawiej i najlepiej sprzedać produkt turystyczny jakim jest swojskie jadło.
c) Prezentacja przysmaku powinna być połączona z prezentacją multimedialną.
d) Zespół może zareklamować potrawę lub asortyment potraw w połączeniu z piosenką, wierszem, krótką scenka teatralną ,opowieścią zwyczajową itp.